INVEX’te E-İmza Kullanımı

INVEX’te E-İmza Kullanımı
10 Nisan 2020

Banka INVEX uygulamaları üzerinde gayrimenkul değerleme raporunun onay verildiği adım olan denetmen adımından sonra ekspertiz birimine gönderimi anında e-imza kullanılarak imzalanması amacıyla e-imza modülünün geliştirme çalışmalarına başlanmıştır.

Bilindiği gibi gayrimenkul  değerleme raporlarının çıktı alınması ve ıslak imzalı olarak arşivlenmesi baskı, kargo maliyetlerine ve zaman kaybına ve neden olmaktadır. Özellikle arşivlenen imzalı değerleme raporlarına ulaşım zorluğu arşivin çalışma ortamına uzaklığı nedeniyle iş hayatında çeşitli sıkıntılara neden olmaktadır. İşte bu  nedenlerden dolayı e-imza kullanımına geçebilmek  gayrimenkul değerleme sektörü için bir süredir önemli bir amaç olmuştur.

INVEX uygulaması bulunan bazı bankalarda yapılan gereksinim analizleriyle, kullanıcıların akıllı kart ve mobil imza kullanılarak değerleme raporunun PDF dosyasını INVEX arayüzü üzerinde imzalayabileceği bir çözümün hızlı ve pratik olduğu değerlendirilmiştir. Banka INVEX uygulamaları üzerinde gayrimenkul değerleme raporunun onay verildiği adım olan denetmen adımından sonra ekspertiz birimine gönderimi anında e-imza kullanılarak imzalanması amacıyla e-imza modülünün geliştirme çalışmalarına başlanmıştır.

Key Yazılım logo
Çerezler ile toplanan kişisel verileriniz, Çerez politikamızda belirtilen amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde kullanılacaktır.
"/>