Gizlilik politikası

Key Yazılım Çözümleri A.Ş. (“Şirket”, ”Veri Sorumlusu”) olarak, kişisel verilerinizin güvenliğine ve mahremiyetine önem veriyor ve bu itibarla sizlerden talep ettiğimiz ve bizlerle paylaştığınız kişisel verilerinize ilişkin olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KKVK”) kapsamında “Veri Sorumlusu” sıfatıyla aşağıdaki hususları Kanun’un 10. maddesinden doğan aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirmek amacıyla bilgilerinize sunuyoruz. 

HANGİ KİŞİSEL VERİLERİNİZİN İŞLENECEĞİ

Kişisel verileriniz, otomatik ya da otomatik olmayan yöntemlerle internet sitesi, sosyal medya, elektronik posta gibi vasıtalar ile sözlü, yazılı ya da elektronik olarak işlenmektedir. Şirketimizin hizmetlerine ve ürünlerine olan ilginiz veya ürünlerden faydalanmanız nedeniyle bize temin etmiş olduğunuz ve/veya güncellenebilen, aşağıda yer alan kişisel verileriniz (sayılanlarla sınırlı olmamak üzere) işlenebilmektedir:

  • İsim, soy isim, doğum tarihi ve kimliğinizde yer alan diğer verileriniz,
  • Telefon numaranız, elektronik posta adresiniz, adresiniz gibi iletişim verileriniz,
  • İnternet sitelerimizi kullanmanız halinde, çerezler vasıtasıyla edindiğimiz davranış ve dijital iz bilgileriniz,
  • Şirketimizi ziyaret etmeniz halinde kapalı devre kamera kayıt sistemleri aracılığı ile görüntüleriniz,
  • Tanıtım, çalıştay ve benzeri organizasyonlarımız çerçevesinde edindiğimiz görsel ve işitsel verileriniz,
  • Şirketimizin iş ortağı olmanız halinde sözleşmelerin ifa olunabilmesi için banka hesap numarası, IBAN, faturalama bilgileri gibi finansal verileriniz,
  • Sözleşmenin ifası kapsamında edinilen faaliyet belgesi, meslek odası kaydı vb. mesleki veriler ile gerektiği takdirde temin edilen imza sirküleri ve imza veriniz,
  • Şirketimizin çalışanı olmanız halinde ya da Şirketimiz ile iş ortaklığı halindeki bir işveren bünyesinde çalışmanız halinde; eğitim verileriniz, iş ilişkiniz çerçevesinde hizmet akdiniz, işe yatkınlığınız ve performansınıza dair verileriniz; sağlık verileriniz; özel sağlık sigortası ve finansmanına ilişkin verileriniz; Sosyal Güvenlik Kurumu verileriniz; TCKN, vize/pasaport verileriniz; taşıt veriniz ve fakat bunlarla sınırlı olmaksızın hizmet akdiniz kapsamında işlenebilecek diğer kişisel verileriniz,

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME AMAÇLARI VE HUKUKİ SEBEBİ

Kişisel verileriniz, Şirketimiz tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi ve buna bağlı iş süreçlerinin, iş ortakları ve/veya tedarikçilerle olan ilişkilerin yönetimi ve yürütülmesi, Şirketimizin web sitelerinin teknik olarak yönetimi, müşteri yönetimi ve talep/şikayetlerin takibi, müşteri memnuniyet anketleri ve Şirketimize gönderdiğiniz soruların takibi, Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden sizleri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimlerimiz tarafından yapılması, ürün ve/veya hizmetlerin satış, pazarlama, satış sonrası süreçlerinin planlanması ve icrası, Şirketimiz ürün ve hizmetlerin içerikleri konusunda bilgilendirme yapılması, müşteri memnuniyeti, müşteri şikayet ve taleplerinin yönetilmesi,  müşteri ilişkileri, Şirketimiz bünyesinde toplantı, çalıştay, eğitim ve  diğer organizasyonların yapılması ve yürütülmesi, Şirketimizin ve Şirketimizle iş ilişkisi içerisinde olan kişilerle hukuki ve ticari ilişkilerin yürütülmesi ve bu ilişkilerin güvenliğinin temini, Şirketimiz tarafından yürütülen iletişime yönelik idari operasyonlar, çalışan idaresi ve yönetimi, Şirkete ait lokasyonların fiziksel güvenliğini ve denetiminin sağlanması, sözleşme süreçlerinin ve/veya hukuki taleplerin takibi, İnsan Kaynakları ve personel alım süreçlerinin planlanması, yürütülmesi ile eğitim ve öğretim faaliyetlerinin takibi ve gerçekleştirilmesi, iş sağlığı ve/veya güvenliği süreçlerinin planlanması ve/veya icrası, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin yürütümü ile Şirketimizin teşviklerden faydalanabilmesinin sağlanması, kurumsal iletişim ve kurumsal yönetim faaliyetlerinin planlanması ve yürütülmesi, bilgi güvenliği yönetimi hizmetlerinin yürütülmesi, finans ve/veya muhasebe işlerinin takibi ve denetimi ile müşterilerin finansal risklerinin tespitine yönelik faaliyetlerin yürütülmesi, Şirketimizin ticari ve iş stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması, bilginin elde edilmesi esnasında ilgili kişiye bildirilecek amaçlarla ve ilgili mevzuatın gerektirdiği veya zorunlu kıldığı şekilde yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesini sağlamak üzere ve bu amaçlarla sınırlı olarak; KVKK’nın 5. maddesinde yer alan “veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması”, “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması”, “bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” hukuki sebeplerine dayanılarak ve kişisel verilerin korunması hukukunun temel prensipleri doğrultusunda işlenmektedir.

KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI

Toplanan kişisel verileriniz, Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde, Aydınlatma Metninde yer alan amaçlarla yurt içindeki resmi kurum ve kuruluşlar, kolluk kuvvetleri, mahkemeler ve icra müdürlükleri, yurt içi ilişkili olduğumuz üçüncü taraf gerçek ve tüzel kişiler, iştiraklerimiz, müşterilerimiz, hizmet sağlayıcı firmalar/tedarikçilerimiz, iş ortaklarımız, Şirket hissedarlarımız ve yönetim kurulu üyelerimiz, verilerin depolanması, saklanması hizmeti aldığımız yurtiçi kurum ve kuruluşlarla, faaliyetlerimizi yürütmek üzere sözleşmesel olarak hizmet aldığımız, işbirliği yaptığımız kişi ve kuruluşlarla paylaşılabilmektedir. Kişisel verileriniz yurtdışına aktarılmamaktadır.

KİŞİSEL VERİLERİ İŞLEME YÖNTEMLERİ

Başvuru formları, iş sözleşmeleri ve sair diğer ticari sözleşmeler, müşteri memnuniyet formu, tedarikçi değerlendirme formu ve sair form ve belgelerin doldurularak tarafımıza iletilmesi, özgeçmişlerin ilgili kişilerce tarafımıza ibrazı, iş yerinde bulunan elektronik takip ve fiziksel erişim kontrol sistemleri, (örn: biyometrik ve kartlı geçiş sistemleri, CCTV), bilgi sistemleri ve elektronik cihazlar (örn: telekomünikasyon altyapısı, bilgisayar ve telefonlar), İŞKUR ve özel istihdam büroları (Kariyer.net, vb. dahil), üçüncü taraflar (örn: KKB ve Findeks), çevrimiçi, üçüncü taraflar aracılığı ile toplanılan Çerezler/Cookieler, üçüncü taraflarca yaratılan Takip Çerezleri/Tracking Cookieler (örn:Hotjar), site kullanımı ölçüm sistemleri ve ilgili kişi tarafından beyan edilen diğer belgeler vasıtasıyla sözlü, yazılı veya elektronik yöntemlerle toplanmaktadır.

KİŞİSEL VERİLERİN SAKLANMASI

Kişisel verileriniz, KVKK ve yürürlükteki ilgili sair mevzuatlara uygun olarak, işleme amacımız ortadan kalktığında ve/veya mevzuat uyarınca verilerinizi işlememiz için zorunlu kılındığımız zamanaşımı süreleri dolduğunda, kişisel veri türünüze uygun bir yöntem ile tarafımızca silinecek, yok edilecek veya anonimleştirilecektir.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN GÜVENLİĞİ

Şirketimiz, kişisel verilerinizin hukuka aykırı olarak işlenmesini engellemek ve kişisel verilerinizin güvenli bir şekilde muhafaza edilmesi için gerekli güvenlik düzeyini sağlamak amacıyla mümkün olan teknolojik imkânları ilgili her türlü teknik ve idari tedbirleri almaktadır.

İLGİLİ KİŞİ OLARAK YASAL HAKLARINIZ

KVKK’nın 11. maddesi gereği bize şahsen, kimliğinizi ispat etmeniz kaydıyla, kişisel verileriniz ile ilgili;

  • Şirket’in hakkınızda kişisel veri işleyip işlemediğini öğrenmek, eğer işlemişse, buna ilişkin bilgi talep etmek,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığı öğrenmek,
  • Kişisel verilerin yurtiçi veya yurtdışına aktarılıp aktarılmadığı ve kimlere aktarıldığını öğrenmek haklarına sahipsiniz.

Ayrıca, Şirket’ten yanlış ve eksik kişisel verilerinizin düzeltilmesini ve verilerinin aktarıldığı veya aktarılmış olabileceği alıcıların bilgilendirilmesini talep etme hakkınız vardır.

Kişisel verilerinizin KVKK madde 7’de öngörülen şartlar çerçevesinde verilerinizin imha edilmesini (silinmesini, yok edilmesini veya anonim hale getirilmesini) Şirketten talep edebilirsiniz. Aynı zamanda verilerin aktarıldığı veya aktarılabileceği 3. kişilerin söz konusu imha talebiniz ile ilgili bilgilendirilmesini talep edebilirsiniz. Ancak imha talebinizi değerlendirerek hangi yöntemin uygun olduğu somut olayın koşullarına göre tarafımızca değerlendirilecektir. Bu bağlamda seçtiğimiz imha yöntemini neden seçtiğimiz ile ilgili bizden her zaman bilgi talep edebilirsiniz.

Münhasıran bir otomatik sistem kullanılarak oluşturulmuş kişisel veri analizinizin sonuçlarına bu sonuçlar çıkarlarınıza aykırıysa itiraz edebilirsiniz. Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde zararın giderilmesini talep edebilirsiniz.

Başvurunuzda yer alan talepleriniz, talebin niteliğine göre en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır. Ancak, işlemin Şirket için ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen tarifedeki ücret alınabilir. Kişisel verilerinizin işlenmesi ile ilgili hususlarda başvurunuzu yazılı dilekçenizi şahsen kimliğinizi ispatlamak suretiyle Şirketimize teslim etmeniz gerekmektedir.

HAKLARINIZI KULLANIM YÖNTEMLERİNİZ

Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınızı, yukarıdaki linkte yer alan başvuru formunu doldurarak Veri Sorumlusu’na iletebilirsiniz.

Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ uyarınca, İlgili Kişi’nin, başvurusunda isim, soy isim, başvuru yazılı ise imza, T.C. kimlik numarası, (başvuruda bulunan kişinin yabancı olması halinde pasaport numarası), tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresi, varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon numarası ve faks numarası ile talep konusuna dair bilgilerin bulunması zorunludur.

İlgili Kişi, yukarıda belirtilen hakları kullanmak için yapacağı ve kullanmayı talep ettiği hakka ilişkin açıklamaları içeren başvuruda talep edilen hususu açık ve anlaşılır şekilde belirtmelidir. Başvuruya ilişkin bilgi ve belgelerin başvuruya eklenmesi gerekmektedir.

Talep konusunun başvuranın şahsı ile ilgili olması gerekmekle birlikte, başkası adına hareket ediliyor ise başvuruyu yapanın bu konuda özel olarak yetkili olması ve bu yetkinin belgelendirilmesi (özel vekâletname) gerekmektedir. Ayrıca başvurunun kimlik ve adres bilgilerini içermesi ve başvuruya kimliği doğrulayıcı belgelerin eklenmesi gerekmektedir.

Yetkisiz üçüncü kişilerin başkası adına yaptığı talepler değerlendirmeye alınmayacaktır.

TALEPLERİNİZİN CEVAPLANMA SÜRESİ

Kişisel verilerinize ilişkin hak talepleriniz değerlendirilerek, bize ulaştığı tarihten itibaren en geç 30 gün içerisinde cevaplanır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi halinde, Şirketimiz tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurulunca belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır.

Başvurunuzun olumsuz değerlendirilmesi halinde gerekçeli ret sebepleri başvuruda belirttiğiniz adrese elektronik posta veya posta yolu başta olmak üzere aşağıda yer alan başvuru formunda seçilen usullerinden biri ile gönderilir.

Kişisel verilerinizin herhangi bir surette değişikliğe uğraması halinde lütfen aşağıda belirtilen iletişim kanallarından bizimle iletişime geçerek verilerinizi güncelleyiniz.

Veri Sorumlusu İrtibat Bilgileri:

Key Yazılım Çözümleri A.Ş.

Key Yazılım logo
Çerezler ile toplanan kişisel verileriniz, çerez politikamızda belirtilen amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde kullanılacaktır.
"/>