INVEX-B Uygulamasında Mobil İmza Kullanımına Başlandı

INVEX-B Uygulamasında Mobil İmza Kullanımına Başlandı
13 Nisan 2022

Gayrimenkul değerleme raporlarının mobil imza ile imzalanmasını sağlayan çalışmalar sonuçlandırılmıştır. Kullanım aşamasında hukuki açıdan ıslak imza ile aynı geçerlilik koşullarına sahip olan elektronik imza, değerleme raporlarının hızlıca arşivlenmesini sağlamaktadır.

INVEX-B uygulamasında elektronik imza türlerinden mobil imza tercih edilmiştir. Mobil imza, elektronik imzanın cep telefonu gibi GSM cihazlarında kullanımını sağlayan bir servistir. Mobil imza eksperlerin zamanlarının çoğunu sahada geçirdikleri düşünülülerek usb çubuk, akıllı kart gibi herhangi bir sertifika taşıyıcısına ihtiyaç duymadan akıllı telefonlarla imza atabilmeleri amacıyla tercih edilmiştir.

Gayrimenkul değerleme süreci tamamlandıktan sonra imzaya açılan ilgili değerleme raporu Değerleme Uzmanı  ve Sorumlu Değerleme Uzmanı  tarafından ayrı ayrı imzalanmaktadır. İmzalama süreci tamamlanan değerleme raporları kurumsal elektronik arşivde saklanmaktadır. Değerleme raporlarının mobil imza ile imzalanması ile hem değerleme hizmeti sunan değerleme şirketi tarafında hem de değerleme hizmeti alan banka tarafında ciddi oranda zaman ve maliyet tasarrufu sağlanması beklenmektedir. 

Key Yazılım logo
Çerezler ile toplanan kişisel verileriniz, Çerez politikamızda belirtilen amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde kullanılacaktır.
"/>